CUSTOM_ALT_AWARD_HEADER
Now Foods CoQ10 – energija za vaš organizam!

Now Foods CoQ10 – energija za vaš organizam!

 

Što je Koenzim Q10

CoQ10 - je jedna od najmoćnijih tvari u ljudskom tijelu - neophodan je za održavanje svih bioloških procesa u organizmu. Osim što je snažan antioksidans te poboljšava imunitet organizma CoQ10 pomaže kod kroničnog umora, alergija, migrena, mršavljenja, Alzeheimerove bolesti te poboljšava kvalitetu spermija.

Život bez Koenzima Q10 nije moguć - u nedostatku ovog važnog nutrijenta naš organizam jednostavno ne može funkcionirati.

Koenzim Q10 za vitalnost i energiju

Osnovna jedinica energije, koju koriste mitohondriji u našim stanicama je ATP, a koenzim Q10 je jedina tvar koju naše tijelo koristi da bi stvorilo ovo “gorivo”.

U nedostatku Koenzima Q10 naši mišići ne funkcioniraju kako treba i proces starenja se ubrzava.

I obrnuto - unos koenzima Q10 daje energiju, poboljšava pamćenje i povećava fizičku izdržljivost, zbog čega je posebno popularan među sportašima.

Koenzim i zdravlje srca

Od trenutka svog otkrića, CoQ10 se uspješno koristi kao dodatak liječenju mnogih kardiovaskularnih bolesti, poput:

• ishemije
• zatajenja srca
• aritmije
• visokog krvnog tlaka
• angine pektoris
• arterioskleroze
• kao prevencija srčanog i moždanog udara

Koenzim Q10 povećava elastičnost krvnih žila i sprečava oksidaciju LDL-a, koja uzrokuje nakupljanje plaka na stijenkama krvnih žila i njihovu nepropusnost.

Nakupljanje plaka rezultira aterosklerozom koja je glavni uzrok visokog krvnog tlaka, moždanog i srčanog udara, bubrežnih tegoba, angine pektoris itd.

Znanje o utjecaju koenzima Q10 na srce aktivno primjenjuju Japanci. U Japanu milijuni ljudi koriste Koenzim Q10 kao osnovni lijek za liječenje bolesti srca i krvnih žila.

Koenzim Q10 i Parkinsonova bolest

Rezultati dvostrukog slijepog placebo-kontroliranog istraživanja su potvrdili djelovanje Koenzima Q10 na Parkinsonovu bolest. Dokazano je da ovaj prirodni sastojak usporava razvoj Parkinsonove bolesti za čak 40%.

Ako netko od Vaših bliskih pati od ove bolesti, sigurno ste užasnuti patnjom kroz koju prolaze osobe zbog nuspojava takozvanih “lijekova” protiv Parkinsonove bolesti.

Ovi lijekovi donekle usporavaju razvoj bolesti, ali uz to imaju i užasne nuspojave.

U mnogim dijelovima svijeta kod Parkinsonove bolesti se sada umjesto konvencionalnih lijekova primjenjuje koenzim Q10, koji je isto tako efikasan, ali ne šteti zdravlju i ne izaziva neugodne nuspojave.

Preporučena količina Koenzima Q10 kod Parkinsonove bolesti iznosi 1200 mg dnevno.

Koenzim Q10 za bolji imunitet

Za borbu protiv patogenih mikroorganizmima našem imunitetu trebaju velike količine energije. U takvim situacijama Koenzim Q10 daje podršku našem imunitetu.

Koenzim Q10 radi na staničnom nivou, pružajući pomoć stanicama koje su odgovorne za prepoznavanje i uništavanje patogenih virusa i bakterija.

Koenzim Q10 pokazao je vrlo dobre rezultate u borbi protiv infekcija, uključujući i AIDS. Naime, unosom ovog važnog nutrijenta brzina imuno odgovora se povećava za 57%.

Koenzim i bolesti desni

Proučavajući bolesti desni, znanstvenici su otkrili da bolesnim desnima fali Koenzima Q10.

Provedena su klinička ispitivanja, koja su potvrdila povezanost između Koenzima Q10 i bolesti desni.

Unutrašnja primjena Koenzima Q10 značajno je poboljšala stanje desni te imuni odgovor na infekciju desni.

Uz unutrašnju primjenu, preporučuje se i lokalna aplikacija Koenzima q10, koja je posebno učinkovita kod gingivitisa i paradentoze.

Osim gore navedenih bolesti, Koenzim Q10 pokazao je značajno djelovanje na:

• alergije
• kronični umor
• Alzheimerovu bolest
• mršavljenje
• migrene
• poboljšanje kvalitete spermija

Snažan antioksidans

Koenzim Q10 je snažni antioksidans - štiti tijelo od slobodnih radikala koji uzrokuju prijevremeno starenje, uništavaju zdrave stanice i povećavaju rizik od mnogih bolesti.

Antioksidansi poput CoQ10, mogu neutralizirati slobodne radikale i spriječiti štetu koju oni uzrokuju.

Koenzim Q10 također pomaže očuvanju vitamina E - glavnog antioksidansa u našim staničnim membranama.

Obzirom da se proizvodnja koenzima Q10 smanjuje proporcionalno starenju nakon 35. godine života, nužno ga je unositi putem hrane ili kao dodatak prehrani!

 

Izdvojeni proizvodi
MSM-nedostupno
Now Foods MSM
MSM je prisutan gotovo u svom svježem voću i povrću, mesu i plodovima mora, no današnji uzgojem i proizvodnjom su smanjenje razine sumpora.
Cijena: 170,54 kn
magnesium-citrate
Now Foods Magnezij i Citrat
Za živčani sustav, sadrži Magnezij te doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije kao i normalnoj sintezi proteina.
Cijena: 157,25 kn
calcium-magnesium
Now Foods Kalcij i magnezij
Sadrži vitamin D, magnezij, cink i kalcij koji doprinose i održavaju normalne kosti, zube te doprinose normalnoj funkciji probavnih enzima.
Cijena: 156,99 kn

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće